Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Чи можна списувати бензин більше ніж по нормам?

Відправлено користувачем manja 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
В 2005 році купили автомобіль на який не було норм витрат палива. Приблизно по роботі встановили 7,5літрів. Так дотепер і списували. Тепер вийшли зміни до норм витрат палива. І там є машина така як в нас але з нормою 6,4літра. Як тепер бути? міняти норми в наказі? Але чи не буде потім питань чому до тепер машина більше бензини брала а з 2012 року менше?
я Думаю, если есть повышающие коэфициенты, то можно еще их применить smiling smiley
Quote
manja
В 2005 році купили автомобіль на який не було норм витрат палива. Приблизно по роботі встановили 7,5літрів. Так дотепер і списували. Тепер вийшли зміни до норм витрат палива. І там є машина така як в нас але з нормою 6,4літра. Як тепер бути? міняти норми в наказі? Але чи не буде потім питань чому до тепер машина більше бензини брала а з 2012 року менше?
Поскольку норма только теперь поменялась,то теперь и применяйте,а раньше временная была.На те машины,по которым нет норм в приказе №43 сначала расчитываются временные нормы.


підвищуючі коефіціент там до 10% ну це 7 літрів, а що ще з 0,5 літрів?
А где написано, что частные предприятия должны руководствоваться этими нормами для налогового учета?
Безпечніше наднормові 0,5 л
не списувати в податковому обліку
і крім того самонарахувати ПДВ
Розумію маразм
Але береженого Бог береже
Тобто на тих 0,5 л К-т 20 Д-т 94 ( на бензин)
і ПДВ К-т 641, Д-т 94
Если на расходы не ставили по прибыли, то не так страшно.
ставили на витрати, а якщо тепер зменшити наказом норму? і списувати вже з 2012 року 7 а не 7,5 літрів?
Сделайте новый приказ на 7 литров, а если в предыдущих периодах законодательно не были установлены нормы списания для Вашей модели авто, сделайте задним числом акт испытаний (подписанный комиссией и утвержденный директором) о нормах расхода топлива на Вашу марку, определенных опытным путем. Хотя по правилам Вы должны были обратиться в институт, который и должен был установить такие нормы.
В НКУ не указано, что бензин можно относить на расходы в пределах норм, утвержденных приказом №36
Списання пально-мастильних матеріалів здійснюється згідно з фактичною вартістю витрачених пально-мастильних матеріалів з урахуванням норм витрат, наведених у наказі Мініністерства транспорту України від 10.02.98 р. N 43 "Про затвердження Норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті", зі змінами та доповненнями.
З єдиної бази податкових знань
На жаль Законотворці НАПОЛЯГАЮТЬ
Там много повышающих коэффициентов и они меняются в зависимости от погодных условий и местности. Так что считать расход топлива нужно считать по состоянию на день поездки, потому что норма может быть разной при разных поездках. А так же не забывайте про понижающие коэффициенты!!!!
Приобрели автомобиль в августе 2011, и списывали бензин по паспорту авто.В новых нормах приказа № 36 такого автомобиля нет.И что теперь?Опять искать какой-то институт?Как с выбросами котлов?Опять платить неизвестно кому не поймешь за что? Ведь есть же паспортные данные автомобиля, документ между прочим...
Konstant правий, у ПКУ дійсно нема вимоги застосовувати норми 43... а відповідь з ЄБПЗ необгрунтована... в інтернеті багато статей на цю тему, ось одна з них [finance-monster.ru], тому я оформила наказ на списання ПММ згідно самостійно розроблених норм... вважаю, що розробки норм списання ПММ інститутом - банальна схема викачування грошей з підприємства
Нечемнуся, дякую за підтримку! А підштовхніть, будь-ласка, фантазію бухгалтера в напрямку " самостійно розроблених норм "!!!Я, честно сказати, і сама думала про щось подібне, але ще не придумала в необхідному вигляді і обсязі.
ГОЛОВНЕ КОНТРОЛЬНО-РЕВІЗІЙНЕ УПРАВЛІННЯ УКРАЇНИ
Л И С Т

11.08.2010 N 02-14/1232
Про списання пально-мастильних матеріалів
(Витяг)

Відповідно до пункту 3.1 Норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті, затверджених наказом Міністерства транспорту України від 10.02.98 р. N 43, підвищуюча надбавка за кліматичні умови встановлюється за зведенням територіального підрозділу державної служби гідрометеорології або за результатами належним чином задокументованих власних вимірювань.
Таким чином, якщо підприємство самостійно не проводило власних вимірювань і документально їх не фіксувало, то необхідно надіслати запит до підрозділу державної служби гідрометеорології щодо надання даних про температурні показники за відповідний проміжок часу.
У випадку документального непідтвердження температурних даних, а також інших факторів, що зумовлюють підвищене використання палива (відсутні розпорядження, записи відповідальних осіб у подорожніх листах тощо), застосування підвищуючих надбавок є неправомірним та призводить до понаднормового палива.
Понаднормово списане паливо необхідно поновити в бухгалтерському обліку, після чого провести його інвентаризацію.
У разі виявлення нестачі пального при розрахунку розміру збитків необхідно керуватись Порядком визначення розміру збитків від розкрадання, нестачі, знищення (псування) матеріальних цінностей, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22.01.96 р. N 116.

Одночасно повідомляємо, що наказ Міністерства транспорту України від 10.02.98 р. N 43 не пройшов державної реєстрації в Міністерстві юстиції України. Враховуючи зазначене, вважаємо, що він є обов'язковим для виконання лише для підприємств, установ і організацій, які входять до сфери управління Мінтрансу. Іншими центральними органами виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями повинні бути розроблені власні нормативні документи щодо нормування витрат палива та мастильних матеріалів відповідно до законодавства.

Заступник Голови О.Чечуліна
nikon, у нас службове орендоване авто... такої марки у нормах 43 нема, тому ми подивились, яка витрата палива зазначена виробником (дивились на сайті)... також використали всі коригування згідно норм 43, які підпадають під специфіку використання авто, найважливішим є те - де їздить авто - у місті, чи за його межами... на підставі цього склали акт, яким затвердили норму списання палива, яка зазначається у кожному подорожньому листі...
Сбросьте, пожалуйста, пример приказа.
Анонімний користувач
Re: Чи можна списувати бензин більше ніж по нормам?
Quote
Konstant
В НКУ не указано, что бензин можно относить на расходы в пределах норм, утвержденных приказом №36

А ПКУ для лохов, для вумных-приказ,
Нечемнуся, дякую, зрозуміла ! У нас дві нові HONDA, котрі мотаються по місту.Витрати бензину брали з паспортних даних як для поіздок по місту.Тепер треба сісти і наваяти акти-накази.
Так-так, дякую, подорожні само собою!!!
підкажіть ще в журналі реєстрації дорожніх листів обовязково проставляти години виїзду і прибуття автомобіля? і ще купила журнал реєстрації і додивилась що там немає графи для дати шляхового листа. Як у вас?
а еше почитайте в приказе № 43 " п.2.1.5 Для нових моделей (модифiкацiй) автомобiлiв та автомобiлiв оригiнальної конструкцiї, що не увiйшли до цього документа, обладнання, що встановлюється на колiсних транспортних засобах, технологiчних машин i механiзмiв, автомобiлiв при виконаннi спецiальної роботи або здiйсненнi перевезень в специфiчних умовах експлуатацiї, виконаннi технологiчних операцiй встановлюються тимчасовi та тимчасовi iндивiдуальнi, базовi, базовi лiнiйнi та диференцiйованi норми витрат палива з уточненням, за необхiдностi, коефiцiєнтiв їх коригування, якi розробляються головним iнститутом Мiнiстерства iнфраструктури України (далi - Мiнiстерство) ДержавтотрансНДIпроектом за заявками заводiв-виробникiв чи пiдприємств - власникiв автомобiлiв на договiрних засадах (форма заявки на розроблення - згiдно з додатком Е)".......... и будет Вам счастье.....smiling bouncing smiley у нас было предприятие. которое утверждало такие нормы в этом институте...так что это реально и бухгалтер спит спокойно smiling smiley
Доброго дня. не знайшов потрібної теми, тому пишу тут.
згідно Наказу 43 п. 3.1.10 дозволяється надбавка:
3.1.10 Для автомобілів, що експлуатуються:
більше 5 років із загальним пробігом понад 100 тис. км - до 3%;
більше 8 років або із загальним пробігом понад 150 тис. км - до 5%;
більше 11 років або із загальним пробігом понад 250 тис. км - до 7%;
більше 14 років або із загальним пробігом понад 400 тис. км - до 9%.

але вказано, що при документально підтвердженій необхідності.

звідси питання, які саме документи?
адже "вік" автомобіля - є у тех.паспорті, а показники пробігу на спідометрі.
які ще ж мають бути документи, аби підтвердити необхідність?
Может какие то доки с планового ТО, где обязательно указывается возвраст авто + пробег. Если вы конечно не в гараже проходите ТО...
Quote
Нечемнуся
nikon, у нас службове орендоване авто... такої марки у нормах 43 нема, тому ми подивились, яка витрата палива зазначена виробником (дивились на сайті)... також використали всі коригування згідно норм 43, які підпадають під специфіку використання авто, найважливішим є те - де їздить авто - у місті, чи за його межами... на підставі цього склали акт, яким затвердили норму списання палива, яка зазначається у кожному подорожньому листі...
а можна і мені приклад акту
чи може хтось підказати за якою формулою розраховувати витрати палива на вантажний автомобіль. Підприемство придбало авто для своїх потреб, не знаю що робити з дизельним паливом, як його списувати. в нас фургон-рефрижератор + причіп-рефрижератор.
маразм ці всі норми-надбавки-убавки moody smiley
авто може три години в пробці простояти, пробіг буде мізер, паливо зжере.
Я списую фактичні витрати, а не по нормам. Якщо захочуть до цього примахатися - вперед, хай самі шукають ті норми і вираховують - менше часу їм буде на перевірку інших питань spinning smiley sticking its tongue out
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00056