Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Возвр.фин.помощь в 1-ДФ (код 153)

Відправлено користувачем buh_ua 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
В одних источниках (ВОБУ № 38 за 2013г стр. 36) пишут при выплате фин.помощи 3а=3= сумме выплаты.
Когда думаеш головой, ст. 165.1.31, то получается предоставление помощи (3а) не заполнять, выплату (3) при выплате и все.

Из ЕБПЗ нихера непонятно, много пишут а кокретно ничего.

Категорія:
103. Податок на доходи фізичних осіб
Підкатегорія:
103.25 порядок подання податковими агентами податкового розрахунку за ф. № 1ДФ
Запитання:

Який порядок заповнення податкового розрахунку за ф.№1ДФ при виплаті доходу на користь ФО у вигляді поворотної фінансової допомоги за ознакою доходу ”153” та чи необхідно заповнювати гр.3а та гр.3, або лише гр.3?
Відповідь:

Коротка:
При виплаті доходу на користь фізичної особи у вигляді поворотної фінансової допомоги за ознакою доходу ”153” в податковому розрахунку за ф.№1ДФ відображається сума нарахованого доходу у графі 3а, сума виплаченого доходу - у графі 3, а у графі 4а (нарахований податок на доходи фізичних осіб) та графі 4 (перерахований податок на доходи фізичних осіб) проставляється нуль.


Повна:
Згідно з пп.165.1.31 п.165.1 ст.165 розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку.
Відповідно до п. 3 Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.10 № 1020:
у графі 3а «Сума нарахованого доходу» відображається (за звітний квартал) дохід, який нараховано фізичній особі відповідно до ознаки доходу згідно з довідником ознак доходів, наведеним у додатку до цього Порядку. У разі нарахування доходу його відображення у графі 3а є обов’язковим незалежно від того, виплачені такі доходи чи ні;
у графі 3 «Сума виплаченого доходу» відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку податковим агентом;
у графі 4а «Сума нарахованого податку» відображається сума податку, нарахованого та утриманого з доходу, нарахованого платнику податку згідно із законодавством;
у графі 4 «Сума перерахованого податку» відображається фактична сума перерахованого податку до бюджету.
Отже, при виплаті доходу на користь фізичної особи у вигляді поворотної фінансової допомоги за ознакою доходу ”153” в податковому розрахунку за ф.№1ДФ відображається сума нарахованого доходу у графі 3а, сума виплаченого доходу - у графі 3, а у графі 4а (нарахований податок на доходи фізичних осіб) та графі 4 (перерахований податок на доходи фізичних осіб) проставляється нуль.

ну и как понять? ведь начисление, это предоставление фин.помощи. они же пишут не включается в доход

я сдал 1-дф и указывал только 3=сумме выплаты. это меня только сомнения мучают? если указать 3а=3, то какое же это начисление? мы просто выплатили
Quote
buh_ua

если указать 3а=3, то какое же это начисление? мы просто выплатили

Хоть и абсурдно, но ГНА считает правильным именно такой вариант,я делаю именно так. Многие вообще не отражают ВФП в 1 ДФ, что в принципе логично
я, например, никогда не отражаю ВФП в 1ДФ smiling smiley



Так это ж не доход
Когда думаешь головой, финпомощь в 1ДФ вообще показывать не надо, это не доход.
И еще почитайте, чем это чревато: [club.dtkt.com.ua].
крупняк лучше не показывать, мелочь - можно, если периодически такое возникает
я всегда показываю возврат ВФП физ. лицу в 1-ДФ.
Вот из ЕБНЗ:
Чи відображається у податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за ф.1ДФ, сума поворотної фінансової допомоги, яка надається ФО ЮО або повертається ЮО ФО (ознака доходу «153»)?

Відповідно до Довідника ознак доходів, наведеного у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.10 № 1020, основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку відображається у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ під ознакою доходу «153».

Якщо поворотну фінансову допомогу отримує юридична особа від фізичної особи та відповідно до термінів, які зазначаються у договорі позики, юридична особа повертає частину отриманої допомоги фізичній особі, то у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ відображається лише частина повернутої допомоги.
и 3а=3
но 1-ДФ как по мне вообще странный отчет. Календарный квартал в нем не выдерживается, суммы ЕСВ тоже считаются выплаченным доходом и т.д.
это не доход конечно, но в 1-ДФ отражать нужно. Так же как мы все подряд отражаем в реестре НН. Умом наши законы не понять, нужно просто выполнять(((
Quote
Ksunyasha
это не доход конечно, но в 1-ДФ отражать нужно.
по факту взятия займа или его возврата?
ведь судя по Вашей логике при взятии займа предприятием у физлица такое предприятие начисляет кредиторку, а стало быть это начисление дохода.А при возврате - выплачивает - выплата дохода >grinning smiley<
понятно, что это не доход, а в 1дф только доходы показываются, и только налоговым агентом
В нашей налоговой сказали не доход и не показывать
В 1-ДФ налоговики требуют отражать возврат займа и это не моя логика, а фискальных органов.
Рекомендации по заполнению 1ДФ и справочник признаков доходов говорят нам о том что ВФП нужно отражать в 1ДФ. Врятли при проверке возможно будет опираться на логику, если есть официальные разъяснения.
А якщо ми отримали зворотню фінансову допомогу ві Засновників, ми ще нічого не повертали, то на потрібно було показувати в звіті 1ДФ?
Quote
Ksunyasha
В 1-ДФ налоговики требуют отражать возврат займа и это не моя логика, а фискальных органов.
Рекомендации по заполнению 1ДФ и справочник признаков доходов говорят нам о том что ВФП нужно отражать в 1ДФ. Врятли при проверке возможно будет опираться на логику, если есть официальные разъяснения.
налоговики хотят, что Вы говорите?! Гдето я уже это слышалsmiling smiley))
Только почему же именно возврат (выплату)? А как же начисление?)))
Quote
tax_agent
О.О. - провокаторsmiling smiley ))
нуашо? Еще тут логика такая: а почему не показывать доход, выплачиваемый юрлицам? Это хоть доход.
Потому что логики в том, чтоб показывать не доход, только потому, что он выплачивается физлицам, я не вижу.
Вот тут я полностью согласна с О.О. И пусть хоть 100 раз оштрафуют, финпомощь показывать не буду! Ладно еще ФОПов, то хоть как-то доход. А какой же доход, если долг вернули? А справочник признаков доходов они тупо из НКУ переписали все подряд. Помните, как мы раньше ЕСВ начисленный в 1ДФ показывали? Тоже ведь бред, никакой это не доход, человек этих сумм в глаза не видел, и мало кто об их существовании вообще знает. А признак дохода есть...
мне кстати ЕСВ еще както похоже на доход. аля допблаго))
но не возврат займа
кстати, когда у нас физлица что-то покупают с предоплатой,они нам платят деньги, потому нас товарный долг. Может и исполнение товарного долга надо показывать в 1ДФ? Ведь сущность одна и та же?!
А код тоді який?!?!?!winking smiley



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Как код какой? 102 - виплати відповідно до умов цивільно-правового договору. либо 127 - інші доходи
smiling bouncing smiley
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00034300000000001