Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Исправление отпускных в отчете ЕСВ

Відправлено користувачем Buhbuh 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрый день!
Подскажите, пожалуйста, как исправить ошибку по начислению отпускных. В марте было начислено 1200 грн отпускных за март/апрель. Они были ошибочно показаны в одной строчке общей суммой как мартовские начисления. Но нужно исправить 1000 грн оставить в марте а 200 грн перенести в апрель. Как это можно сделать - если делаю скасовуючу - у меня получается 2 строки початковых и отчет не принимают
"Таблиця 6 аркуш 2 з типом форми «початкова» містить більше ніж один рядок. Початковий документ звіту з ознакою «Коригуючий/скасовуючий» подається на одну застраховану особу.

"
Есть такая консультация:
Нарахованого ЄСВ якщо при поданні звіту суми відпускних за звітний та майбутній періоди були відображені загальною сумою

Відповідно до п. 4.9 розділу IV Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 09 вересня 2013 року № 454 (далі – Порядок № 454) таблиця 6 додатка 4 до цього Порядку призначена для формування страхувальником у розрізі кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу) у звітному місяці.
Графа 10 «Код типу нарахувань» заповнюється страхувальником лише у випадках, передбачених переліком кодів типу нарахувань 1 - 12.
Суми, нараховані за дні щорічних та додаткових відпусток, вносяться до графи «Загальна сума нарахованої заробітної плати (доходу) (усього з початку звітного місяця)» із зазначенням відповідного місяця тільки в сумі, що припадає на дні відпустки у цьому місяці, з кодом типу нарахувань 10.
Суми, що припадають на дні відпустки наступних місяців, включаються до поля наступних місяців і відображаються в окремих рядках за першим рядком з кодом типу нарахувань 10.
Якщо страхувальником було допущено помилку в реквізитах (крім сум), що стосується страхувальника або застрахованої особи, - подаються скасовуючі документи. Зміни в сумах нарахованої заробітної плати або доходу та у зв’язку з цим нарахованих сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄВ) за звітний місяць при формуванні і поданні скасовуючих документів не допускаються (п. 5.5 розділу V Порядку № 454). У разі коли страхувальником були допущені помилки, зазначені в пункті 5.5 цього розділу, страхувальник повинен сформувати та подати разом зі звітом за поточний звітний період звіт за попередній період, який містить: перелік таблиць звіту, відповідну таблицю зі статусом - скасовуюча - з відомостями, які були помилкові, на одну або декількох застрахованих осіб та відповідну таблицю зі статусом - початкова - із зазначеними правильними відомостями на одну або декількох застрахованих осіб. Звіт, сформований для виправлення помилок за попередні звітні періоди, не повинен містити таблиць 1 - 4 додатка 4 до цього Порядку (п. 5.7 розділу V Порядку № 454).
Отже, якщо в таблиці 6 додатка 4 звіту щодо нарахованих сум ЄВ помилково відображено в одному рядку загальною сумою відпускні за звітний та майбутній періоди, то страхувальник повинен сформувати та подати разом зі звітом за поточний звітний період звіт за попередній період, який містить: перелік таблиць звіту, таблицю 6 додатка 4 звіту зі статусом «скасовуюча» з помилковими відомостями за найману особу щодо якої зроблено помилку та відповідну таблицю зі статусом «початкова» із правильними відомостями за зазначену особу (відомості з рядками, в яких звідображаються дані про суми заробітної плати без коду типу нархувань та суми відпускних з кодом типу нарахувань 10 за звітний та майбутній періоди ов окремих рядках). При цьому загальна сума нарахованої заробітної плати та відпускних не змінюються. Звіт, сформований для виправлення даної помилки за попередній звітний період, не містить таблиць 1 - 4 додатка 4 звіту щодо нарахованих сум ЄВ.
Но у меня тоже так не приняли....


неужели никто не знаетsad smiley
Щас все НДСом заняты. Ваша ошибка скасовуючей не исправляется. Нужно исправлять в текущем отчете, строку с зарплатой с минусом, две строки с отпускными с плюсом.
Вы имеете ввиду сделать в текущем отчете с типом нарахувань 2 и 3? А потом в таблице 1 оно будет тоже в как доначисленное и снятое?
А подскажите и мне, пож-та. Неправильно указала в табл.6 тип ознаки компенсации неисп отпуска при увольнении. Сдавала Не по электронке 20-го мая, есть корешок. Сегодня звонят- отчет не подтянули, не приняли из-за ошибки. Надо исправлять. Как быть? Подавать скасовуючий за май? Или если не принят, то новий звитний, но сроки уже прошли? Штраф будет?
А как вы указали сумму компенсации - вместе с зарплатой или отдельно , я показывала вместе , прочитала что согласно Порядку 454 надо вместе с зарплатой одной строчкой
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000336