Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

ВЗАЄМОЗАЛІК - чи це можливо?

Відправлено користувачем азалия 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Моя фірма винна іншій фірмі за отримані товари і хоче провести трьохсторонній взаємозалік заборгованостей,
так як ця фірма винна ще одній фірмі, яка винна нам.
Але бухгалтер нашого кредитора не погоджується, тому що каже, що це зараз веде до оподаткування.
Хто може підказати, чи це дійсно так?
Налогообложение уже все состоялось, насколько я понимаю, сейчас идет второе событие- оплата.
Правильно, я то же говорила главбуху


Убеждайте главбуха, удачи
12359 говорит правильно налогообложение уже произошло изначало, заключайте трехсторонний договор и удачи
Спасибо всем smiling smiley
Главбух настроена провести это как переуступку долга.
Можно еще провести векселем.
Це потрібно купувати вексель в банку?
А зачем?Не вижу надобности.Еще изучать правила заполнения векселей и потом их учитывать. Только лишние проводки и документы
Есть еще один вариант, который устроит вашего бухгалтера - она переживает по поводу уступки права требования, т.к. с осени изменились правила налогообложения таких операций.

Сделайте договор перевода долга (налоговых последствий нет, если он без вознаграждения), по которому фирме В вместо фирмы А заплатит долг фирма С. После чего сделайте 2 зачета взаимных задолженностей между фирмами А и С и между фирмами С и В
Дуже дякую
А підкажіть, будь-ласка, де можна почитати про ці зміни
Закон о прибыли:
7.9.7. З метою оподаткування платник податку веде облік фінансових результатів операцій від проведення операцій з продажу (передачі) або придбання права вимоги зобов'язань у грошовій формі за поставлені товари, виконані роботи чи надані послуги третьої особи, зобов'язань за фінансовими кредитами, а також за іншими цивільно-правовими договорами.

При першому відступленні зобов'язань валові витрати, понесені платником податку - першим кредитором, визначаються в розмірі договірної (контрактної) вартості товарів, робіт, послуг, за якими виникла заборгованість, за фінансовими кредитами - у розмірі фактичної заборгованості за основним боргом, процентами та іншими платежами за договором за умови, що такі проценти та платежі були включені до складу валового доходу в попередніх податкових періодах відповідно до вимог цього Закону, а за іншими цивільно-правовими договорами - у розмірі фактичної заборгованості, що відступається. До складу валових доходів включається сума коштів або вартість інших активів, отримана платником податку - першим кредитором від такого відступлення, а також сума його заборгованості, яка погашається, за умов, що така заборгованість була включена до складу валових витрат згідно з вимогами цього Закону.

Якщо доходи, отримані платником податку від наступного відступлення права вимоги зобов'язань третьої особи (боржника) або від виконання вимоги боржником, перевищують витрати, понесені таким платником податку на придбання права вимоги зобов'язань третьої особи (боржника), отриманий прибуток включається до складу валового доходу платника податку.

Якщо витрати, понесені платником податку на придбання права вимоги зобов'язань третьої особи (боржника), перевищують доходи, отримані таким платником податку від наступного відступлення права вимоги зобов'язань третьої особи (боржника) або від виконання вимоги боржником, отримані збитки не включаються до складу валових витрат або у зменшення отриманих прибутків від здійснення інших операцій з продажу (передачі) або придбання права вимоги зобов'язань у грошовій формі за поставлені товари чи надані послуги третьої особи.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000363