Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

налоговый кредит

Відправлено користувачем mol-yliya 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
налоговый кредит
Комунальне підприємство Водоканал надає послуги з водопостачання та водовідведення. За надані послуги фізособам та бюджетним установам податкові зобов*язання виникають за касовим способом ПКУ ст 187 п 187.10. Іншим споживачам- податкові зобов*язання за першою подією ПКУ ст 187 п 187.1 абзац б. За липень місяць підприємство не розрахувалось за послуги з електроенергії, чи має право підприємство на податковий проект в липні місяці.
Quote
mol-yliya
Комунальне підприємство Водоканал надає послуги з водопостачання та водовідведення. За надані послуги фізособам та бюджетним установам податкові зобов*язання виникають за касовим способом ПКУ ст 187 п 187.10. Іншим споживачам- податкові зобов*язання за першою подією ПКУ ст 187 п 187.1 абзац б. За липень місяць підприємство не розрахувалось за послуги з електроенергії, чи має право підприємство на податковий кридит в липні місяці.
Так "важко" написано... Довелося перечитати декілька раз. Якщо правильно зрозуміла - Ви Водоканал, за липень електроенергію використали (отримали) але не оплатили, а податковий кредит хочете eye rolling smiley
Я думаю, що не має права Водоканал на ПК липня (принаймні в повному обсязі)!
Спробую обгрунтувати... Я завжди думала, що якщо обираєш "касовий метод", то абсолютно всі зобов'язання і весь кредит формуються по даті отримання коштів. До того часу, поки не знайшла в ЄБПЗ наступне запитання -виявляється можна одночасно застосовувати 2 способи обліку:

"Який порядок формування податкового кредиту з ПДВ при одночасному застосуванні платником податку двох способів обліку податкових зобов’язань, а саме, за касовим методом та за подією, що сталася раніше?"
Відповідь:
Коротка:
При одночасному застосуванні платником ПДВ двох способів обліку податкових зобов’язань, а саме, за касовим методом та за подією, що сталася раніше, а придбані та/або виготовлені ним товари/послуги призначені для часткового використання в операціях, за якими дата виникнення податкових зобов’язань визначається частково за касовим методом, а частково - за методом події, що сталася раніше, то право на податковий кредит відповідно виникатиме пропорційно такому призначенню та використанню таких товарів/послуг."


mol-yliya, в Вашому випадку порахуйте скільки Ви використали придбаної електроенергії для надання послуг фізособам та бюджетним установам, і скільки іншим споживачам...
І в мене питання, Ваш постачальник електроенергії Вам видав податкову накладну? Він випадково не на касовому методі?


Спасибо что ответили, мы с главным бухгалтером тоже подумывали пропорционально разделить, обзвонили другие предприятия большинство пользуются налоговым кредитом, а поставщик электроеэнергии налоговую дает каждый месяц как положено,у них не кассовый способ(по первому событию(по отгрузке), вот и думаем как поступить, то ли провести весь,то ли по оплате,то ли пропорционально.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033299999999997