Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Оскарження результатів перевірки

Відправлено користувачем lenok_vip 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Доброго дня!
Ситуація наступна. Була позапланова податкова перевірка правомірності нарахування бюджетного відшкодування ПДВ. Передісторія:було перераховано за ремонтні роботи та будівельні матеріали постачальникам (робили ремонт будівлі), в результаті чого утворився «мінус» по ПДВ. В Акті перевірки ПК по операціях з буд. організацією визнали нікчемною по причині: має стан 9 «направлено повідомлення про відсутність за місцем знаходження», операцію по придбанню буд.матеріалів визнано нетоварною. Відповідно знімають всю суму бюджетного відшкодування. Заперечень або оскаржень до Акту в 10-денний встановлений термін ми не подавали.
Тепер нам вручили податкові повідомлення-рішення. Одне – Форма «Р» - де нас зобов»язують сплатити суму ПЗ по ПДВ за 2 міс., за які у нас був «мінус» + 25% штраф від суми ПЗ. Та друге – Форма «В1» - штрафна санкція 25% від суми завищеного бюджетного відшкодування.
Чи можемо ми зараз не погодитись з цим рішенням та чого за цим чекати? Шукати хорошого юриста? Оскаржувати в суді? Чи є перспектива? Для цього всі документи мають бути залізо-бетонно в порядку, а там не так все гладко – не має ТТН на буд.матеріали зокрема. Суму бюджетного відшкодування, що знімають, ми ще згодні були «подарувати» , але 25% від неї сплатити штрафу живими грошима – тут вже директор зачухав потилицю.
Буду вдячна за будь-які висловлювання по нашій ситуації!
lenok_vip.
оскаржувати ППР можна і треба (якщо не хочете платити)! 10 днів після отримання ППР - адміністративне оскарження, далі в суді. Або відразу в суд.
Шанси виграти по справі (якщо обгрунтування ДПІ базуються лише на тому що в організації-постачальника стан 9) реальні. Але якщо ви знаєте: "що там не так все гладко", а платити штраф 25% не хочете... то можна і через суд (за менший %).
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00048099999999995