Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Дали податкову на більшу суму.Як виправити.

Відправлено користувачем Hellenp 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Постачальник два місяці віз податкову накладну. А привіз купу проблем.
Акт закрито 31.03 на 10 грн (умовно). Податкова накладна виписана 31.03 на суму 15 грн (теж умовно).
Позиція постачальника: ми відкоригуємо у себе звітність за березень, ви у себе проведіть в реєстрі податкову як на 10 грн, а підкладіть цю на 15 грн. Коригування ми вам не дамо - для розрахунку коригування немає підстав (просто при формуванні накладної помилилися).
Моя точка зору: податкову накладну на 15 грн можуть зняти просто за невідповідність умовам постачання. Для правильного відображення у складі податкового кредиту мені потрібно отримати податкову саме на 10 грн.
Позиція моїх колег: постачальник повинен зробити коригування на 5 грн, а ми відображаємо у себе в декларації за травень податкову на 15 грн та коригування на -5 грн.
Як вийти з ситуації з найменшими ризиками для обох сторін?
Для правильного відображення у складі податкового кредиту мені потрібно отримати податкову саме на 10 грн. - Саме так.
Позиція постачальника: ми відкоригуємо у себе звітність за березень - Так, нехай вони перероблять ПН на 10грн. та відкоригують звітність. Для них немає ніяких ризиків та фін.втрат, бо вони зменшують свої ПЗ.
Позиція моїх колег: постачальник повинен зробити коригування на 5 грн, а ми відображаємо у себе в декларації за травень податкову на 15 грн та коригування на -5 грн. - Помилкова позиція.

Можу запропонувати ще один варіант: якщо постачальник не погодиться на виправлення, то просто подайте цю ПН через дод.8 з травневою декларацією.



Позиція постачальника: ми відкоригуємо у себе звітність за березень, ви у себе проведіть в реєстрі податкову як на 10 грн, а підкладіть цю на 15 грн.
Если они откорректируют отчетность, пусть тогда дадут Вам правильную НН на 10 грн. Ведь для корректировки отчетности они должны и НН откорректировать. Или она подлежала регистрации? С Вашими условными суммами совсем непонятен масштаб Ваших потерь от этого НК. Если сумма НК большая и поставщик правильную НН не даст, для Вас единственный выход - додаток 8. НН на 15 грн не дает права на НК в 10 грн, а причин для корректировки действительно нет.
Податкова реєстрації не підлягала. Масштаб збитків не космічний, та на рівному місці втратити пару тисяч гривень не дуже хочеться.
Тогда только додаток 8 к майской деке, т.к. в июне дод.8 подавать будет уже поздно. И не забудьте копии подтверждающих доков к дод.8 в налоговую отнести до 20.06.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.0003