Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Виручка єдиного податку

Відправлено користувачем terichem 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Я платник Єдиного податку.Займаюсь вантажними перевезеннями.Стався страховий випадок, ДТП , при якому пошкодився вантаж.Сума страхового відшкодування ,яке надійшло на розрахунковий рахунок 300 тис.грн.,яка відразу була перерахована на покриття збитків підприємству , власнику вантажу.Чи можна цю суму не включати в обсяг виручки?Якщо так,чим це підтвердити?
Можна не включати.

Див. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва
Із змінами і доповненнями, внесеними Указом Президента України  від 28 червня 1999 року N 746/99

"...1. Установити, що спрощена система оподаткування, обліку та звітності запроваджується для таких суб'єктів малого підприємництва:

фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і у трудових відносинах з якими, включаючи членів їх сімей, протягом року перебуває не більше 10 осіб та обсяг в и р у ч к и яких від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік не перевищує 500 тис. гривень;

Виручкою від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) вважається сума, фактично отримана суб'єктом підприємницької діяльності на розрахунковий рахунок або (та) в касу за здійснення операцій з продажу продукції (товарів, робіт, послуг)...."
вопрос спорный - по идеи, страховое возмещение не является выручкой от реализации, поэтому не должно включаться в обьем выручки, но у налоговой конечно другая точка зрения, было письмо от ГНАУ, сей час попробую найти


Вот почитайте это, там в последнем абзатце как раз ваш случай:

Лист Державної податкової адміністрація України
від 24.05.2006 р. № 5799/6/15-0416


--------------------------------------------------------------------------------

(Витяг)

Державна податкова адміністрація України розглянула лист... щодо застосування окремих положень Указу Президента України "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" (в редакції Указу від 28.06.99 р. № 746/99) (далі - Указ) і повідомляє.

Статтею 1 Указу визначено, що виручкою від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) вважається сума, фактично отримана суб'єктом підприємницької діяльності на розрахунковий рахунок або (та) в касу за здійснення операцій з продажу продукції (товарів, робіт, послуг). Тобто застосовується касовий метод обчислення виручки, при якому враховуються всі надходження коштів, отримані на розрахунковий рахунок або (та) в касу суб'єкта малого підприємництва.

Наказом Державної податкової адміністрації України від 12.10.99 р. № 554 затверджено Порядок ведення Книги обліку доходів і витрат суб'єкта малого підприємництва - юридичної особи, яка застосовує спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Згідно з цим Порядком у Книзі обліку доходів і витрат в доходній частині відображаються всі надходження, отримані на розрахунковий рахунок та в касу суб'єктом малого підприємництва від продажу продукції (товарів, робіт, послуг), майна, включаючи основні фонди, які належать суб'єкту малого підприємництва й реалізовані у звітному (податковому) періоді, позареалізаційні доходи та виручка від іншої реалізації.

Відповідно до Порядку складання Розрахунку сплати єдиного податку суб'єктом малого підприємництва - юридичною особою, затвердженого наказом ДПА України від 28.02.2003 р. № 98 (із змінами і доповненнями), у рядку 4 Розрахунку відображається загальна сума коштів, отримана на розрахунковий рахунок або (та) в касу суб'єкта малого підприємництва, яка підлягає оподаткуванню єдиним податком.

Таким чином,... для визначення бази оподаткування єдиним податком необхідно враховувати всі кошти, отримані на розрахунковий рахунок та в касу від продажу продукції (товарів, робіт, послуг), суми позареалізаційних доходів, включаючи суми страхового відшкодування, суми позитивної курсової різниці та виручку від іншої реалізації.

Директор Департаменту податку
на прибуток та інших податків і
зборів (обов'язкових платежів) Н. Хоцянівська
Спорный вопрос .... Правоту можно доказать в суде без проблем...
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00025399999999998