Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

НК за декабрь через Уточненку

Відправлено користувачем Allueta 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 4    Сторінки: 1234Наступна
Помогите! Уточняю Деку декабря- допоказываю НК. Первый раздел "налог обязательства" не заполнять? только 2-й "налоговый кредит"? Сумма, задеклорированная+ сумма НДС, потом сумма как должно быть и сумма НДС и столбец 6- разница? А додатки какие-нибудь нужно? С самой Декой подавался только 5. Спасибо откликнувшимся.
В уточненке заполняете в колонке 4 все цифры из деки, в кол.5 - все цифры как правильно, в кол.6 - разница. В додатке 5 только те НН, которые добавляете.
А если за декабрь,который буду уточнять невключенными налоговыми,подавался и додаток 1,его надо сдавать?В нем ничего не меняется.


Спасибо. Так если уточняю только НК раздел Налоговіе обязательства тоже заполнять?
Татьяна Г.
Додатки к уточненке подаются только те, что меняются. И в них только изменения. То, что уже подавалось, дублировать не надо.

Allueta
Я же написала, в уточненке заполняются ВСЕ цифры из деки, иначе неправильно заполнятся строки от 18 и далее. В колонке 6 "разница" цифры будут только в кредите, в колонках 4 и 5 заполняется все.
прошу подсказать, какую форму уточненки за декабрь заполнять- новую( как и НДС-декларация в феврале) или еще по старой форме- напишите, плиз , когда она утверждена, запуталась совсем. Спасибо.
А якщо уточнюється грудень і виходить до відшкодування(а було до сплати) у якій декларації відображати цю суму , за січень чи лютий
У меня такой же вопрос, как у myrgorod_nata. Если мне сегодня принесли налоговую за декабрь, то я ж могу включить её только в февральскую уточнёнку (потому что подаётся в феврале)? Или в феврале можно подать январскую уточнёнку?
Quote
Цветик
У меня такой же вопрос, как у myrgorod_nata. Если мне сегодня принесли налоговую за декабрь, то я ж могу включить её только в февральскую уточнёнку (потому что подаётся в феврале)? Или в феврале можно подать январскую уточнёнку?

Свєтік тільки в лютень - уточнюючі в реальному часі подаюцця...



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
eye rolling smiley лютень= лютий



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Спасибо за помощь! А в реестре выданых-полученых никак не отражается?
Эх... А я вот думаю: если мне в январскую декларацию эту налоговую включить, отчёт получится неправильно заполненный? Мне просто очень надо....
Так многие подали, но до 17,02. Я тоже очень расчитываю на декабрьский НК, но ясно сказано что через уточненку
Свєтік я збираюсь включать уже сьогодні отправила по одному
підприємству деку з грудневими не реєстрованими, ну і реєстр тож...
А завтра збираюсь ще по іншій отправить, правда там реєстрована
і я її даж витягом получила з ЄРПН... бо ну їх з їхніми пісьмами...
По ідєї - в суперечливо викладених питаннях законодавства правда
за платником податку... ну то правда по ідєї...confused smiley



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Quote
Allueta
Так многие подали, но до 17,02. Я тоже очень расчитываю на декабрьский НК, но ясно сказано что через уточненку

это выходит если декабрьские НН подать через уточненку в феврале, и если вылезет минус, то этим минусом можно воспользоваться только в декларации за февраль?!
Подскажите пожалуйста ответ на несколько вопросов:

1. Уточненку за декабрь, я могу подать и в марте правильно?
2. При подаче уточненки за декабрь 14, у меня получается второй месяц подряд отрицательное значение. Какую лучше строчку заполнить 23.2 или 24, посоветывайте пожалуйста, как на практике.
3. Надо будет также додатки подать 3 и 2?
3. Наше предприятие должны проверить на протяжении 30 дней с момента подачи?
3. Наше предприятие должны проверить на протяжении 30 дней с момента подачи?\\\
почему?
Подскажите как это на практике?
Quote
Oxi
Quote
Allueta
Так многие подали, но до 17,02. Я тоже очень расчитываю на декабрьский НК, но ясно сказано что через уточненку

это выходит если декабрьские НН подать через уточненку в феврале, и если вылезет минус, то этим минусом можно воспользоваться только в декларации за февраль?!

Самой стало очень интересно. Если сейчас уточнить декабрь и вылезет "-", то он не повлияет на январьский "+"?
А нужно ли уточненный НК отражать в реестре выданых-полученых НН? В январьском не логично раз уж уточненка февралём. А февральского не будетconfused smiley
Особливості формування податкового кредиту в 2015 році: роз’яснює ДФСУ
Сьогодні 12:30

Податківці роз’яснили окремі нюанси формування податкового кредиту, з урахуванням змін, які набрали чинності з 1 січня 2015 року

ДФСУ у листі від 17.02.2015 р. №5292/7/99-99-19-03-02-17 нагадала основні зміни у формуванні податкового кредиту, які вніс в Податковий кодекс Закон №71 з 1 січня 2015 року. Зокрема:

1) При отриманні послуг від нерезидента на митній території України, платник податку отримує право на податковий кредит (далі - ПК) за такими операціями на дату складання ним податкової накладної, за умови її реєстрації в ЄРПН та включенні до податкових зобов’язань звітного періоду. При цьому податкові накладні, складені за такими операціями у січні 2015 року (у яких сума податку не перевищує 10 тис. грн) включаються до ПК незалежно від того, чи зареєстрована така податкова накладна в ЄРПН.

2) Не відносяться до ПК суми податку, сплачені (нараховані) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені зареєстрованими в ЄРПН податковими накладними чи не підтверджені митними деклараціями, іншими документами, передбаченими ПКУ. З 1 січня 2015 року це правило стосується податкових накладних:

сума ПДВ в яких перевищує 10 тис. грн,

або складених у зв’язку з постачанням підакцизних або імпортованих товарів.


А з 1 лютого 2015 року це правило поширюється уже на всі податкові накладні.

3) З ПКУ виключено норму, яка надавала право платникам податку у разі відмови продавця надати податкову накладну або в разі порушення ним порядку її заповнення/реєстрації сформувати ПК звітного періоду на підставі заяви зі скаргою на постачальника. Отже, грудень (ІV квартал) 2014 року – останні звітні періоди, протягом яких можна було включити до ПК суму ПДВ, нараховану/сплачену покупцем на підставі заяви зі скаргою.

4) Платник податку повинен вести реєстр документів, зазначених у пп. "а" – "в" п. 201.11 ПКУ. Оскільки наказ Міндоходів від 22.09.2014 № 958 ще чинний, платники податку можуть за власним бажанням обліковувати ці документи, використовуючи форму Реєстру виданих та отриманих податкових накладних. При цьому, як Реєстр ПН, так і реєстр вищезазначених документів (якщо він ведеться окремо від ПН), не подаються до контролюючого органу, починаючи із звітності за січень 2015 року.

5) Запроваджено норму, яка дозволяє сформувати ПКУ на підставі податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН з порушенням встановленого терміну реєстрації. Так, суми податку, сплачені (нараховані) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, зазначені в податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН з порушенням терміну реєстрації, відносяться до ПК за звітний податковий період, в якому зареєстровано податкову накладну в ЄРПН, але не пізніше:

· ніж через 180 к. д. з дати складення ПН;

· ніж через 60 к. д. з дати списання коштів з банківського рахунка платника податку – для платників, що застосовують касовий метод,;

· ніж дата одержання права власності на заставне майно - для банківських установ.

Окремо у листі фахівці ДФСУ розглянули особливості:
формування ПК на підставі податкових накладних, складених до 01.01. 2015 р.;
формування ПК, починаючи з 1 січня 2015 року;
складання розрахунку коригування до податкової накладної;
подання звітності з ПДВ.

так что же,в январе можно включить декабрь?и все?
Quote
Natka

так что же,в январе можно включить декабрь?и все?

В январе можно включить декабрь в деку, а в остальные месяца - только через уточнёнку.
Шустрик, спасибо. Я тоже так сделать собралась, но вагалась. Теперь нет. smiling smiley
На сайте forum.vobu.com.ua одна бухгалтер написала, что включила НН декабря 14 (зарегистрирована 12.01.15) включила в деку января 15г., сдала 11.02.15., а 16.02.15 позвонила инспектор и сказала, что нельзя так включать и надо по этой НН, если хотят включить ее в НК, то только путем уточненки за декабрь 2014 г. Еще сказала по-дружбе, что если не подаст уточненки, то их все равно лишат этого НК в принудительном порядке.
Всю Украину лишат? Не думаю, что большинство бухгалтеров знает об этом письме ДФС... eye rolling smiley
Рассказываю чудеса: была в Деснянской налоговой и специально зашла к инспектору спросить можно ли включить декабрьскую НН в январскую декларацию? Ответ: сегодня сдать уточнёнку за декабрь, а завтра сдать декларацию за январь с учётом этой уточнёнки. eye popping smiley
На мой вопрос: так если сдавать уточнёнку сегодня, то она же засчитается только февралём? Ответ: ну так а декларацию за январь вы когда сдаёте, тоже ведь в феврале?. tongue sticking out smiley
Теперь вот сижу и думаю: чьи лыжи не едут? У меня в январе декабрьская уточнёнка погоды не сделает, повлияет только на оплату. Получается, что я могу сдать уточнёнку сегодня, а заплатить меньше (потому что увеличивается НК) уже за январь? eye rolling smiley
Стрёмно это как-то.....
У нас тоже обзванимают подавших январьскую Деку с декабрьским НК- просят нову звитну и уточненку за декабрьsmiling smiley Как можно изменить многое "взадним" числомsmiling smiley
Нет, ну как жить? Отправила уточнёнку. В феврале за декабрь. Не принято.

Квитанція №1
Підприємство: 38831862 ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ "ХХХ"
Документ: J0217105 (додаток)Уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ
Файл: 26520038831862j0217105100000000110220152652.xml
За період: Лютий,2015 р.
Документ доставлено до центрального рівня Державної податкової служби України 19.02.2015 в 15:12:00
Підписи документа:
- перший - печатка, 38831862 Товариство з обмеженою відповідальністю "ХХХ"
- другий - директор, 2845305774 ФИО
ДОКУМЕНТ НЕ ПРИЙНЯТО.
При необхідності виправте документ та відправте його знову.
Виявлені помилки:
Помилка - початок подання форми - березень 2015 р..
Відправник: Єдине вікно подання електронної звітності 'ДФС України', версія 2.2.6.7

Это потому что в шапке уточнёнки написано:
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства фінансів України
23 вересня 2014 року N 966

Может надо сдавать вот эту?
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства доходів і зборів України
13.11.2013 N 678
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 4    Сторінки: 1234Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.0010009999999999