Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Экологический налог

Відправлено користувачем delphin 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 3 з 4    Сторінки: Попередні1234Наступна
пришел ступор. в НКУ ст. 246.5 указан коэффициент 3 или 1. в зависимости от места размещения отходов. Это размещение меня как фирмы и где я размещаю отходы или же где свалка этих отходов?
Расчет на выбросы загрязняющих веществ в атмосферу выдан на 5 лет - с 01.07.2011 по 01.07.2016, которым определены лимиты выбросов.
С какой даты платить налог, если до 01.07.2011 не было лимитов ?
Quote
konstant7
За 1 квартал вывезено 137,95м3 ТБО. В отчет не включили. (не знали, что нужно платить эконалог за вывоз ТБО). За 2 квартал вывезено 185,534 м3 ТБО. Как заполнить отчет за 2 квартал и в нем откорректировать отчет за 1 квартал (как перевести м3 в тонны, к какому классу относится бытовой мусор, какие коэффициенты применять, если мусорные контейнеры находятся возле жилых домов в черте города)?
А за 1 квартал звіт по екологія в цю податкову інспекцію подавався?


Quote
Olga185
Нужно сдать сразу два, за первый квартал и за второй. За первый будет штраф 170грн
в цій ситуації можна боротися з податковою, щоб вони застосували штраф 1 грн. згідно перехідних положень ПКУ.
Quote
filipina
А куда нужно сдавать декларацию, если разные юридический и фактический адреса? И платить куда?
а податкова інспекція одна чи різні?
Quote
IRINA_KASYAN@bigmir.net
пришел ступор. в НКУ ст. 246.5 указан коэффициент 3 или 1. в зависимости от места размещения отходов. Это размещение меня как фирмы и где я размещаю отходы или же где свалка этих отходов?
ми ставили по місцю утворення, тобто якщо бак стоїть в місті, а вивозиться за місто, то все одно ставили 3.
спасибо. когда же отменят этот налог? angry smiley
за что платим непонятно.
У нас маленький продуктовый магазинчик на первом этаже жилого дома, мусор выносим в общие баки (те что и жильцы). Договор на вывоз ТБО заключен еще в 2008г. За 1 и 2 квартал ничего не начисляли и не сдавали налоговую декларацию.......Голова уже пухнет......Не знаю как быть и что делать....confused smiley
Quote
zema
Quote
filipina
А куда нужно сдавать декларацию, если разные юридический и фактический адреса? И платить куда?
а податкова інспекція одна чи різні?
Разные.
2755 І. Який порядок подання декларації по екологічному податку, у разі якщо платник податку має кілька стаціонарних джерел забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів в межах одного населеного пункту або кількох населених пунктів?
Коротка відповідь : Діє з 01.01.2011 У разі якщо платник екологічного податку має кілька стаціонарних джерел забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів в межах: кількох населених пунктів (сіл, селищ або міст) або за їх межами (коди згідно з Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ) різні), то такий платник податку зобов’язаний подати до відповідного органу державної податкової служби за місцем розташування стаціонарного джерела забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів податкову декларацію щодо кожного стаціонарного джерела забруднення або спеціально відведеного для розміщення відходів місця чи об’єкта окремо; одного населеного пункту (села, селища або міста) або за його межами (код згідно з Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ) один і той самий), то такий платник податку може подавати до відповідного органу державної податкової служби одну податкову декларацію податку за такі джерела забруднення. У разі, якщо платник податку перебуває на податковому обліку в місті з районним поділом, то такий платник може подавати одну податкову декларацію за викиди, скиди усіма своїми джерелами забруднення та/або розміщення відходів, якщо ці джерела та/або спеціально відведені місця для розміщення відходів розташовані на території такого міста (зазначається код згідно з Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ), за місцем перебування платника податку на податковому обліку (міської ради).
Повна відповідь : Діє з 01.01.2011 Відповідно до п.250.10 ст.250 розділу VIIІ „Екологічний податок” Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755 (далі – ПКУ) у разі якщо: платник податку має кілька стаціонарних джерел забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів в межах кількох населених пунктів (сіл, селищ або міст) або за їх межами (коди згідно з Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ) різні), то такий платник податку зобов’язаний подати до відповідного органу державної податкової служби за місцем розташування стаціонарного джерела забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів податкову декларацію щодо кожного стаціонарного джерела забруднення або спеціально відведеного для розміщення відходів місця чи об’єкта окремо (пп.250.10.1 п.250.10 ст.250 ПКУ); платник податку має кілька стаціонарних джерел забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів в межах одного населеного пункту (села, селища або міста) або за його межами (код згідно з Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ) один і той самий), то такий платник податку може подавати до відповідного органу державної податкової служби одну податкову декларацію податку за такі джерела забруднення (пп.250.10.2 п.250.10 ст.250 ПКУ); платник податку перебуває на податковому обліку в місті з районним поділом, то такий платник може подавати одну податкову декларацію за викиди, скиди усіма своїми джерелами забруднення та/або розміщення відходів, якщо ці джерела та/або спеціально відведені місця для розміщення відходів розташовані на території такого міста (зазначається код згідно з Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ), за місцем перебування платника податку на податковому обліку (міської ради) (пп.250.10.3 п.250.10 ст.250 ПКУ). (продовження див.ІІ)

2755 ІІ. Який порядок подання декларації по екологічному податку, у разі якщо платник податку має кілька стаціонарних джерел забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів в межах одного населеного пункту або кількох населених пунктів?
Повна відповідь Повна: (початок див.І) Якщо місце подання податкових декларацій не збігається з місцем перебування на податковому обліку підприємства, установи, організації, громадянина - суб’єкта підприємницької діяльності, яким в установленому порядку видано дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, спеціальне водокористування та розміщення відходів, копії відповідних податкових декларацій подаються протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) періоду до органу державної податкової служби, в якому таке підприємство, установа, організація або громадянин - суб’єкт підприємницької діяльності перебуває на обліку (п.250.8 ст.250 ПКУ).
Olga185, спасибо! А вот куда платить всё-таки не поняла. Скорее всего, туда, где фактически находится источник загрязнения и подаётся оригинал декларации. Как Вы думаете?
Діє до 01.10.2011 2755 Який порядок сплати екологічного податку?
Коротка відповідь : Платники екологічного податку та податкові агенти сплачують екологічний податок протягом 50 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу: за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення протягом звітного кварталу відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах - за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, спеціально відведених для цього місць чи об’єктів; за паливо, реалізоване податковими агентами, - за місцем знаходження пунктів продажу палива; за утворення радіоактивних відходів та тимчасове зберігання радіоактивних відходів понад установлений особливими умовами ліцензії строк - за місцем перебування платника на податковому обліку в органах державної податкової служби. Діє до 01.10.2011
Olga185, ещё раз огромное спасибо!
а чому діє до 01.10.11 року, що буде потім?
Помогите!!!! В офисе установлен газовый котел. В январе и феврале были платили за газ, в мае передали в налоговую письмо о том что не пользуемся газовым оборудованием, то есть не плательщики экологического налога. Декларацию не подавали...Как дальше. В экологии за документы загнули 7 тыс.....Хозяин в шоке.....Налог будет в пределах 25 грн. за квартал, а документы дофига.......Что за бред такой....Скоро начнется отопительный сезон.....Кто с этим сталкивался, подскажите как все оформить и начать уже платить этот гребаный налог! moody smiley
У меня на одной из фирм подобная ситуация, письмо подала что не являемся плательщиками.
Учредителям напоминаю об этой ситуации. Заниматься этим никто не торопится,а Я по совместительству работаю.
Хочу первичку по газу сложить в отдельную папку.
Вот такие пироги
Подскажите код платежа Еконалога, не могу найти реквизиты куда его платить(
помните, что эконалог платиться по каждой таблице на отдельный счет (за выбросы, размещение, тд)
Здравствуйте,подскажите пожайлусто,у нас есть договор на вывоз ТВП и медикаментов.теряюсь,не знаю,у нас нет класса опасности,нет дозволу.что делать???платить и сдавать деку?а мы еще и единщики
А как это понимать: "Платники єдиного податку не звільнені від сплати екологічного податку"? Ведь подавали заявление в ГНИ о неуплате этого сбора... sad smiley

[news.dtkt.com.ua]
Кстати вот интересная консультация налоговой:

Если у предпринимателя заключен договор с коммунальным хозяйством по вывозу мусора, т.е. мусор или отходы (картонные коробки и полиэтилен) на территории предпринимателя не хранятся, а сразу выбрасываются в контейнеры этого предприятия которое имеет лицензию на хранение и утилизацию отходов. Надо ли подавать расчет по экологии за отходы в данном случае?

Об'єктом та базою оподаткування екологічного податку є, зокрема, обсяги та види (класи) відходів, що розміщуються у спеціально відведених для цього місцях чи на об'єктах протягом звітного кварталу, крім обсягів та видів (класів) окремих відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об'єктах) суб'єктів господарювання, які мають ліцензію на збирання і заготівлю окремих видів відходів як вторинної сировини і провадять статутну діяльність із збирання і заготівлі таких відходів (відповідно до п.п. 242.1.3 п. 242.1 ст.242 Податкового кодексу України – далі ПКУ).

Відходи - це будь-які речовини, матеріали і предмети, що утворилися у процесі виробництва чи споживання, а також товари (продукція), що повністю або частково втратили свої споживчі властивості і не мають подальшого використання за місцем їх утворення чи виявлення і від яких їх власник позбувається, має намір або повинен позбутися шляхом утилізації чи видалення.

Підпунктом 14.1.223 пункту 14.1 статті 14 ПКУ визначено поняття "розміщення відходів" - це зберігання (тимчасове розміщення до утилізації чи видалення) та захоронення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об'єктах (місцях розміщення відходів, сховищах, полігонах, комплексах, спорудах, ділянках надр тощо), на використання яких отримано дозвіл спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у сфері поводження з відходами.

У зв'язку з цим обов'язком платника податку є обчислення, нарахування та сплата до бюджету податку, а також складання податкової звітності у разі наявності факту розміщення відходів, відповідно зберігання (тимчасового розміщення до утилізації чи видалення) протягом звітного кварталу.

Тобто, якщо відсутній факт розміщення відходів на Вашій території, Вам не потрібно надавати розрахунок по екологічному податку за розміщення відходів.

Можно сделать вывод, что если контейнеры для мусора принадлежать пред-тия, которое этот мусор вывозит, то вы не явл плательщиком налога, т.к. у вас отсутствует факт размещения отходов на вашей территории.
О, или вот еще :

Добрый день! Подскажите пожалуйста, если предприятие проводит замену люминисцентных ламп и в этот же день передает их специализированному предприятию, будет ли считаться такое нахождение ламп в офисе размещением и нужно ли такие лампы включать в расчет экологического налога.

Згідно ст.240 Податкового кодексу платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання під час провадження діяльності яких на території України здійснюються, зокрема, розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах.
Відповідно до ст.242 Податкового кодексу об’єктом та базою оподаткування є, зокрема, обсяги та види відходів, що розміщуються у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах протягом календарного кварталу.
Згідно ст.14 Податкового кодексу розміщення відходів - зберігання (тимчасове розміщення до утилізації чи видалення) та захоронення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об'єктах (місцях розміщення відходів, сховищах, полігонах, комплексах, спорудах, ділянках надр тощо), на використання яких отримано дозвіл спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у сфері поводження з відходами.
У випадку заміни люмінесцентних ламп з одночасною передачею їх спеціалізованому підприємству відсутній періоду зберігання а отже об’єкт і база оподаткування екологічним податком.

Державна податкова адміністрація у Житомирській області
ДЛЯ ОСМД: почитайте письма от Минприроды и Минрегион:

Пунктом 3 Правил надання послуг з вивезення побутових відходів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2008 № 1070, встановлено, що власники або балансоутримувачі житлових будинків, земельних ділянок укладають договори з особою, яка визначена виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, та забезпечують роздільне збирання побутових відходів. Тобто фактичного розміщення відходів власники та балансоутримувачі не здійснюють.
Основне призначення спеціально відведених місць чи об’єктів - видалення відходів шляхом захоронення або знешкодження.
Зазначені у листі місця тимчасового зберігання відходів, а саме контейнери (контейнерні майданчики) для побутових відходів не є місцями їх остаточного видалення і не відносяться до спеціально відведених місць чи об’єктів.
Перший заступник Міністра

Контейнери та контейнерні майданчики для побутових відходів, що належать споживачам (фізичним чи юридичним особам) або виконавцям послуг з вивезення побутових відходів, не є спеціально відведеними місцями чи об'єктами для розміщення відходів, на використання яких необхідно отримувати дозвіл спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у сфері поводження з відходами.
Ні власники чи балансоутримувачі, ні виконавці послуг з вивезення побутових відходів, які здійснюють лише збирання та/або перевезення побутових відходів, не здійснюють їх розміщення.

Взято вот отсюда: [buhforum.com]
Ну..... с мусором понятно.А как быть с автономным отоплением (газовый котел)? С чего начинать? Брать разрешение на выбросы? Или так начислять.....Кто в курсе?
Немного выяснила.....smiling bouncing smileyНа обычный бытовой котел разрешение на выбросы не нужно брать и объявление в газету тоже не надо. Просто нужно заказать в "Центрі поводження з небезпечними відходами" заключение о выбросах, согласно которому и будет начисляться налог. Стоит это около 400 гривен. Эта организация есть в каждом обласном центре.smoking smiley
Поднимаю тему

Здравствуйте, уважаемые форумчане!
Вопрос к импортерам, нужно ли отчитываться по этому налогу?
Что-то я никак не пойму......... мы ввозим товар в режиме импорта, при растаможке платим за утилизацию....

Заранее благодарна за ответы!
С уважением, Ольга
2755 І. Чи є об’єктом оподаткування екологічним податком тара (упаковка), в якій надходять імпортні товари, що підлягають митному оформленню і подальшій реалізації, у разі укладання із спеціалізованим підприємством договору про надання послуг із утилізації використаної тари (упаковки)?
Коротка відповідь : У суб’єкта господарювання, який ввозить імпортні товари та до початку митного оформлення укладає із спеціалізованим підприємством договір про надання послуг із збирання, сортування, перевезення, переробки та утилізації використаної тари (упаковки), тара (упаковка), у якій надходять імпортні товари, що підлягають митному оформленню та в подальшому реалізуються суб’єктам господарювання та громадянам, не є об’єктом оподаткування екологічним податком. Така імпортна тара (упаковка) є об’єктом оподаткування екологічним податком лише коли стає використаним пакувальним матеріалом у суб’єкта господарювання - власника використаних пакувальних матеріалів (тари, упаковки), що тимчасово їх розміщує до утилізації чи видалення у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах.
Quote
Olga185
2755 І. Чи є об’єктом оподаткування екологічним податком тара (упаковка), в якій надходять імпортні товари, що підлягають митному оформленню і подальшій реалізації, у разі укладання із спеціалізованим підприємством договору про надання послуг із утилізації використаної тари (упаковки)?
Коротка відповідь : У суб’єкта господарювання, який ввозить імпортні товари та до початку митного оформлення укладає із спеціалізованим підприємством договір про надання послуг із збирання, сортування, перевезення, переробки та утилізації використаної тари (упаковки), тара (упаковка), у якій надходять імпортні товари, що підлягають митному оформленню та в подальшому реалізуються суб’єктам господарювання та громадянам, не є об’єктом оподаткування екологічним податком. Така імпортна тара (упаковка) є об’єктом оподаткування екологічним податком лише коли стає використаним пакувальним матеріалом у суб’єкта господарювання - власника використаних пакувальних матеріалів (тари, упаковки), що тимчасово їх розміщує до утилізації чи видалення у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах.

Спасибо! Вовремя тему подняли....У нас как раз намечается приход импорта....и я уже думала начинать искать инфу!!!spinning smiley sticking its tongue out
подскажите как в Бест Звіте называется ентот отчет...
confused smiley
Науково-практичний коментар р.8:

240.1.3. У даному підпункті ПК України визначено, що суб’єкти, зазначені в п. 240.1. ПК України, набувають ознак платника податку за умови розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах, крім розміщення окремих видів відходів як вторинної сировини.
Досліджуючи терміни, які наявні в пп. 240.1.3 ПК України, зазначимо, що відповідно до ст. 1 Закону України «Про відходи» від 05.03.1998 р.
№ 187/98–ВР:
− відходи – будь-які речовини, матеріали і предмети, що утворилися у процесі виробництва чи споживання, а також товари (продукція), що повністю або частково втратили свої споживчі властивості і не мають подальшого використання за місцем їх утворення чи виявлення і від яких їх власник позбувається, має намір або повинен позбутися шляхом утилізації чи видалення;
− спеціально відведені місця чи об’єкти – місця чи об’єкти (місця розміщення відходів, сховища, полігони, комплекси, споруди, ділянки надр тощо), на використання яких отримано дозвіл спеціально уповноважених органів на видалення відходів чи здійснення інших операцій з відходами;
− відходи як вторинна сировина – відходи, для утилізації та переробки яких в Україні існують відповідні технології та виробничо-технологічні і/або економічні передумови.
Термін «розміщення відходів» розкрито у пп. 14.1.223 ПК України, це зберігання (тимчасове розміщення до утилізації чи видалення) та захоронення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах (місцях розміщення відходів, сховищах, полігонах, комплексах, спорудах, ділянках надр тощо), на використання яких отримано дозвіл спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у сфері поводження з відходами.
Як зазначено у ст. 17, 34 Закону про відходи, суб’єкт господарської діяльності, у власності або користуванні якого є хоча б один об’єкт поводження з небезпечними відходами, зобов’язаний: мати дозвіл на експлуатацію об’єкта поводження з небезпечними відходами та мати ліцензію на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами.
Норми пп. 240.1.3 відповідають законодавству, яке діяло до набрання чинності ПКУ, тому наведемо практику їх застосовання.
У суб’єкта, внаслідок діяльності якого утворилися відходи, не виникає податкового обов’язку стосовно екологічного податку за розміщення відходів за умови укладання договору з організацією зі збору (прийому) відходів і яка має ліцензією на здійснення цих операцій.
Але при порушенні умов договору щодо строків передачі відходів спеціалізованим організаціям (незалежно від того з власної вини чи з вини приймаючої організації) суб’єкт, внаслідок діяльності якого утворюються відходи, набуває ознак платника екологічного податку і несе відповідальність за правильність складання, своєчасність подання податкової декларації та сплати податку за фактичні обсяги відходів, що розміщувалися на його власних об’єктах протягом відповідного часу. У даній ситуації порушуються норми п. «б» ст. 42 Закону України «Про відходи», а саме: самовільне розміщення чи видалення відходів.
Також до вищевикладеного необхідно додати, що спеціалізовані підприємства із видалення відходів сплачують податок за фактично розміщені відходи

ИМХО: Азаров сказал - не нужно платить - значит не нужно!
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 3 з 4    Сторінки: Попередні1234Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000504