Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Началась плановая проверка

Відправлено користувачем dnat 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 8 з 12    Сторінки: ПершаПопередні23456789101112Наступна
Подскажите пожалуйста - как действовать после проверки если мы намерены судиться? На протяжении 5 дней они дадут акт- я на акте напишу - с актом не згодна та маю заперечення. Потом на протяжении 5 дней подам заперечення. А дальше? Буду очень признательна, хочу подготовиться к будущему
ElkaO, якщо заперечення буде розглянуто не на Вашу користь, то після вручення ППР у Вас є вибір: пройти процедуру адміністративного оскарження з дотриманням термінів визначених в ПКУ (спочатку скарга в ГУ Міндоходів області або м.Києва, далі - скарга в Міністерство доходів і зборів України). Якщо результат адміністративного оскарження негативний для Вас - далі судове оскарження. Багато хто не вірить що за результатами адмін.оскарження, рішення може бути прийнято на користь платника, тому відразу пропускає процедуру адміністративного оскарження і розпочинають судове (відразу після отримання ППР). Я рекомендую пройти всі етапи оскарження, оскільки особисто і не раз, отримувала позитивні для нас рішення на скарги!
Я не получала позитивные для нас решения, но тоже рекомендую оспаривать сначала в областную и т.д. Миндоходов, хотя бы для того, чтобы потянуть время и основательно подготовиться к суду.


Quote
Blick
Я не получала позитивные для нас решения, но тоже рекомендую оспаривать сначала в областную и т.д. Миндоходов, хотя бы для того, чтобы потянуть время и основательно подготовиться к суду.

Полностью согласна
то есть все время писать заперечення?
Нет, не заперечення, а жалобу. После получения НУР его нужно обжаловать в течение 10 дней в Миндоходов области. После их отрицательного ответа в течение 10 дней обжаловать в Миндоходов Украины. А после их ответа уже подавать в суд, тоже 10 дней. Отвечают они долго, все затянется месяца на три, можно за это время грамотный иск в суд составить. И каждый раз при обжаловании нужно уведомлять свою ГНИ об обжаловании или иске в суд, чтобы они в обязательства эту сумму не поставили.
обжаловать вы имеете в виду писать им письмо-жалобу и сдавать в канцелярию?
Заперечення пишеться на акт, потім протягом, здається, 10 днів з дати отримання ППР первинна скарга до області (якщо в Києві до міста), потім 10 днів з дня отримання відповіді - до Мінздоха України. Кожного разу з повідомленням до своєї інспекції. Потім, здається, протягом місяця до окружного суду і т.д.
Скаргу оформлять в виде обычного письма на фирменном бланке?
В область - жалобу на неправомерно выписанный НУР на местную ГНИ. В украинскую - жалобу на неправильное решение областной ГНИ. Если Вы в Киеве, можете и в канцелярию их относить. Мы в украинскую почтой отправляли, в областную носили. В местную ГНИ письмо о том, что начата процедура обжалования, в канцелярию.
ElkaO, а Вас юриста немає?
на жаль. немає. а той що буде - консультується у мене. ((
Доведеться "судитися" всім форумом winking smiley
Quote
ElkaO
на жаль. немає. а той що буде - консультується у мене. ((

сочувствую - вам еще и юриста обучать надо...sad smiley

могу предложить свой образец обажалования, который писал мой юр.отдел
правда это был внеплан и снятие НК и расходов, но ниче - будет писать свое по образцу

если можно - я с удовольствием возьму ваш образец. Моя електронка : job_olga@ukr.net
Quote
natalka_l
Доведеться "судитися" всім форумом winking smiley

я буду всему форуму очень признательна за помощь. У меня это первый опыт обжалований sad smiley раньше всегда получалось найти контакт а в этот раз - кошмар sad smiley(((
Quote
ElkaO
если можно - я с удовольствием возьму ваш образец. Моя електронка : job_olga@ukr.net

ща, повытираю свои циферки и отправлю...

Будьте другом, пожалуйста "скиньте" и мне iak620618@mail.ru
Большое спасибо
ElkaO,
Алгоритм дій:
1.Отримуєте акт, внизу під підписами в акті зазначаєте: «з висновками акту не згідні, заперечення будуть подані у встановлений законодавством термін».
2. Протягом 5 робочих днів з дня отримання (УВАЖНО рахуйте) Ви подаєте заперечення на акт перевірки до ДПІ, яка проводила Вам перевірку (здаєте в канцелярію). В запереченні можете зазначити що Ви хочете бути присутніми під час його розгляду (п.86.7) – тоді Вас зобов’язанні запросити в ДПІ на розгляд заперечення. Ви ще раз особисто можете викласти свою позицію захисту посадовим особам ДПІ. Податкова протягом 5 робочих днів за днем отримання Вашого заперечення приймає рішення. Вони можуть:
- або відразу відмовити (залишити висновок акту без змін)
- або задовільнити заперечення (скасувати висновок акту)
- або призначити додатково перепровірку (для дослідження фактів, що не були враховані під час перевірки).
Якщо рішення негативне для Вас – Вам ДПІ висилає поштою або наручно рішення про розгляд заперечення, в якому вони обґрунтують свою позицію.
3.Після отримання рішення про розгляд заперечення – Ви маєте отримати від них податкові повідомлення-рішення (ППР).
4.Після отримання ППР, відповідно до п.56.3 ПКУ Скарга подається до контролюючого органу вищого рівня у письмовій формі (та у разі потреби - з належним чином засвідченими копіями документів, розрахунками та доказами, які платник податків вважає за потрібне надати з урахуванням вимог пункту 44.6 статті 44 цього Кодексу) протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання ППР. Скарга подається до обласних ДПІ (якщо в Києві – то ДПІ м.Києва) через канцелярію. УВАГА!!! –одночасно зі скаргою до ДПІ області Ви маєте на підставі п.56.5 письмово (в довільній формі, через канцелярію) повідомляти Вашу ДПІ про те, що ППР №… від… винесені нею, оскаржують ся!!! Якщо Ви цього не зробите – це може бути підставою для відмови обласною ДПІ в розгляді скарги!!! Скарга, як правило розглядається протягом 20 календарних днів (але термін може бути продовжено – податкова зобов’язана повідомити Вас про продовження). Якщо податкова порушить дані терміни - то скарга вважається задоволеною на Вашу користь!!! (п.56.9). За результатами розгляду скарги – Ви отримаєте «рішення про результати….»
5.Якщо Ви не згідні з отриманим рішенням про результати розгляду скарги (від обласної ДПІ), протягом 10 календарних днів за днем його отримання Ви можете подати скаргу (повторну) до Міністерства Доходів і зборів України. В даному випадку, потрібно знову ж повідомляти про оскарження ППР ДПІ, яка їх винесла, та обласну ДПІ про оскарження її рішення (тобто 2 різних документа потрібно занести або вислати в 2 канцелярії в той самий день!). Терміни надання відповіді – аналогічні п.4. За результатами розгляду скарги – отримуєте «рішення про результати розгляду скарги»
На цьому процедура адміністративного оскарження завершується winking smiley
Як правило, зміст заперечення, первинної скарги, повторної скарги одинакові (міняються лише шапочки, вставляються реквізити ППР та рішень про результати розгляду скарг)… Дані документи – це основа для складання позовної заяви.
natalka_l, большое Вам спасибо ))
для подання заперечення на акт дається 5 робочих днів? не календарних? підкажіть будь-ласка де почитати
день отримання рахується у ці 5 днів? чи 5 днів за днем отримання?
там написано "з дня отримання акта" тобто день отримання акта входить у ці 5?
Quote
ElkaO
там написано "з дня отримання акта" тобто день отримання акта входить у ці 5?

да, с учетом дня получения

подскажите плиз. у меня проверка закнчилась 23.07 (последний день). сегодня 5 -ый день - должны были вручить акт . но не звонят и не едут. акт они ведь не могут мне отправить почтой? впервые сталкиваюсь. не знаю что и думать sad smiley я не отказываюсь подписать акт, самой звонить тоже им не хочется. но попасть впросак - тоже не хочется sad smiley
Не имеют права но могут. Мне уже несколько раз так делали, на этот раз также. Они не успевают за 5 дней (или не сильно хотят успеть), поэтому как-то договариваются с почтой или курьером, что они выслали задним числом. Предлагаю, чтобы не обвинили, что вы не хотели подписывать акт, завтра написать им письмо с напоминанием о сроках и просьбой срочно предоставить акт
Кстати, ваши сроки начинаются с дня получения акта, поэтому четко фиксируйте эту дату.
написать письмо и сдать в канцелярию?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 8 з 12    Сторінки: ПершаПопередні23456789101112Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00051200000000001